Μπράβο Γιάννη Ανδριόπουλε ..


200

Ο δικηγόρος που ακύρωσε τον επαίσχυντο νόμο Ραγκούση

Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση και συγκεκριμένα τις διατάξεις που έδωσαν την δυνατότητα στους αλλοδαπούς να αποκτούν με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική ιθαγένεια και παράλληλα φυσικά , την δυνατότητα της συμμετοχή τους στις Περιφερειακές εκλογές ( Ο.Τ.Α. ).
Ο ίδιος νόμος έδινε το δικαίωμα φυσικά , καί του εκλέγεσθαι στους φίλους μας αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών .
Συγκεκριμένα ,  στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή τους οι σύμβουλοι επικρατείας έκριναν ότι « το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μή έχοντας την ιδιότητα αυτή » .
Η παραπάνω απόφαση αφορά την διάταξη νόμου 3838/2010 .
Παράνομος όμως θεωρείται από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνική ιθαγένειας ( και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης ) , που καθιερώνει ο ν. 3838/2010 αφού , όπως επισημαίνεται αντίκειται στο Σύνταγμα της χώρας μας .
Συγκεκριμένα , οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο ν.3838/2010 γίνεται με αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για την συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης .
Τα κατάπτυστα κριτήρια για την απόκτηση της ελληνική ιθαγένειας είναι :

  • Τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στην χώρα .
  • Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται και συνεχίζει να ζει στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν μονίμως και νόμιμα και οι δύο στην χώρα επί πέντε τουλάχιστον έτη , και εφόσον φυσικά οι γονείς του υποβάλλουν σχετική δήλωση .

Να σημειωθεί εδώ ότι , παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης απόφασης , είχε ασκήσει η Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανική ιθαγένειας Έντα Γκέμη , η οποία είχε υποβάλλει αίτηση να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010 στον δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη .
Στα διάφορα sites και ΜΜΕ πέρασε τελείως στα ψιλά και οι αναφορές που γινόταν αφορούσαν στην προσφυγή που έκανε κατά του κατάπτυστου νόμου , Έλληνας εκλογέας πολίτης .
Αυτός ο Έλληνας εκλογέας πολίτης είναι ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος .
Το αίτημα προς το ΣτΕ είχε υποβάλει ο κύριος Ανδριόπουλος την 05/08/2010 .
Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είχαν υπογραφεί από τον τότε υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , Ιωάννη Ραγκούση προς εφαρμογή του ν.3838/2010 , που είχε ψηφιστεί τον Μάρτιο του 2010 από την Βουλή των Ελλήνων  ( είχαν φροντίσει όπως βλέπεται εγκαίρως για το εκλογικό αποτέλεσμα ) .
Συγκεκριμένα , ο νόμος υπερψηφίστηκε από :

  • Από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , που περιελάμβανε βουλευτές που σήμερα , είτε είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε έχουν εκλεγεί βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ και του Ανεξάρτητους Έλληνες .
  • Από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , που περιελάμβανε βουλευτές που σήμερα είναι εκλεγμένοι βουλευτές είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με την ΔΗΜΑΡ .

Η αίτηση είχε κριθεί αρχικά από το Δ’ Τμήμα ( 7μελής σύνθεση ) του ΣτΕ , το οποίο με την υπ΄αριθμόν 350/2011 απόφασή του την είχε κάνει δεκτή και ως προς τα δύο της σκέλη . Με σχετική πλειοψηφία ( 6 ψήφους υπέρ και 1 κατά ) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της αυτόματης απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης στην Ελλάδα είτε λόγω 6ετούς φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο .

Με απόλυτη πλειοψηφία ( 7 ψήφους υπέρ ) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 .

Απόσπασμα από την απόφαση του τμήματος .

« Μόνο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό είχε πραγματοποιηθεί αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών ( χορήγηση ιθαγένειας ) χωρίς εξατομικευμένη κρίση , αλλά βάση γενικών αρχών που προσδιορίστηκαν με νόμο »
     Τα μέλη του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ εξετάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ( βάσει του οποίου ιθαγενοποιήθηκαν χιλιάδες αλλοδαποί ) , υπό το «πρίσμα» του Συντάγματος , έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του ν.3838/2010 , είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος .
     Δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για την διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα , της συνδρομής in concreto της ουσιαστικής προϋπόθεσης γνησίου δεσμού των αλλοδαπών προς το Ελληνικό Έθνος , ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της νόμιμης διαμονής , έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν με νομοθετικές διατάξεις ( ν.3536/2007 ) , ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως» .
     Με απλά λόγια , το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφαίνεται ότι η χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στην χώρα μας έγινε αθρόα χωρίς να κριθούν συγκεκριμένες και εξατομικευμένες προϋποθέσεις , οι οποίες προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους που για να διαφυλάξουν στην εθνική ομοιογένεια του κράτους αναφέρονται , μεταξύ των άλλων και στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος» ( jus sanguinis ) , δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς .
      Στην απόφαση του ΣτΕ επισημαίνεται επίσης : «μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή μεταναστών στην Ελλάδα , καταρτίστηκαν νόμοι που έθεταν συγκεκριμένα κριτήρια για την διαμονή και την εργασία αλλοδαπών στην χώρα .
Πλην όμως τα κριτήρια αυτά παραβιάστηκαν στην πράξη λόγω της παράνομης εισόδου μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων , και είχε περαιτέρω συνέπεια την θέσπιση αλλεπάλληλων διατάξεων , οι οποίες νομιμοποιούσαν την παράνομη είσοδο , διαμονή και εργασία» .     Τα ΜΜΕ φυσικά αναφέρουν ότι η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ .
ΛΑΘΟΣ!

Οι ιθαγένειες που έχουν απονεμηθεί με τους ανωτέρω τρόπους είναι αντισυνταγματικές και πρέπει να ανακληθούν .

Οι Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 πρέπει να επαναληφθούν στα εκλογικά τμήματα στα οποία έγινε χρήση εκλογικών καταλόγων αλλοδαπών .

        ΔΗΛΑΔΗ :

  • Ακυρώνονται όλες οι πράξεις απονομής ιθαγένειας λόγω γέννησης ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο από το 2010 και εντεύθεν , καθώς ακυρώνεται η σχετική υπουργική απόφαση που παρασύρει όλες τις αποφάσεις των Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως συναφείς πράξεις .
  • Ακυρώνονται τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 στα εκλογικά τμήματα όλων των Δήμων , που συμμετείχαν αλλοδαποί στους εκλογικούς καταλόγους μόνοι τους ή με Έλληνες Δημότες .

     Οι αλλοδαποί που πήραν παράνομα την Ελληνική ιθαγένεια , υπολογίζονται περί των 250000 τον αριθμό .
Ο Ιωάννης Ανδριόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών και Διεθνολόγος .

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ απ’ όλους τους Έλληνες σ΄αυτόν τον εθνικά , συνταγματικά και δημοκρατικά ευαίσθητο άνθρωπο για τον αγώνα του και το κουράγιο του .




ΕΡΕΥΝΑ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.

Σχολιάστε