Οι κρατικές αλχημιές με τα ομόλογα για την ενίσχυση των τραπεζιτών .


                                         blacklista.gr200

imagesCAMC1ZPOΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ( ΑΝΟΗΣΙΕΣ ) ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

     Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν τα στοιχεία των ομολόγων τα οποία το Ελληνικό δημόσιο αγόρασε με το σκεπτικό να κερδίσει από τις χαμηλές τιμές με τις οποίες διαπραγματεύονται τα ομόλογα αυτά στην συγκεκριμένη στιγμή .

     Διευκρινίζουμε ότι τα ομόλογα αυτά τα εξέδωσε το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο .

     Αγοράζοντας λοιπόν αυτά τα χαρτιά που στην λήξη τους αν αγοράστηκαν 100€ , θα έπρεπε το κράτος να τα πληρώσει 104,6€ . Αυτό που σκεφτόμαστε αυτόματα είναι πως κινείται πολύ έξυπνα .

Μόνο έτσι όμως δεν είναι !

     Αυτοί που δίνουν αυτήν την στιγμή αυτά τα ομόλογα στο μειωμένο της αξίας τους ( οι Ελληνικές Τράπεζες φυσικά ) , τρίβουν τα χεράκια τους .

     Ποιος περιμένει ότι θα βρεθεί αγοραστής εν μέσω μιας τέτοιας οικονομικής συγκυρίας , που θα σου προσφέρει ζεστό χρήμα και κεφάλαιο ;

     Και δεν φτάνει μόνο αυτό , αλλά το Ελληνικό δημόσιο προχωρά και σε αγορές ομολόγων απ’ τις τράπεζες με ημερομηνία αποπληρωμής ( λήξης ) , μέσα στο 2013 ή 2015 και η αξία τους έχει πέσει αυτήν στην στιγμή στο 70€ της τιμής εξαγοράς τους κατά την λήξη .

     Ποιος θα αγόραζε ομόλογα κράτους που είναι αντιμέτωπο με την χρεοκοπία αν όχι άμεσα , ίσως μέσα στον επόμενο χρόνο ;

     Μια στάση αναμονής προς την αγορά αυτών των ομολόγων την οποία φυσικά και κρατούν και όλοι οι υποτιθέμενοι επενδυτές , θα έριχνε ακόμα περισσότερο την τιμή τους .

     Κι όμως , το Ελληνικό δημόσιο τα αγοράζει τώρα με την δικαιολογία του μακροπρόθεσμου κέρδους επί της τελικής τιμής των ομολόγων .

     Στην ουσία κάνει αγκαλίτσες στους φιλτάτους τραπεζικούς ομίλους με ζεστό παραδάκι και εισροή κεφαλαίων από το δανειάκι του Δ.Ν.Τ.

     Μελετήστε προσεκτικά τον παρακάτω πίνακα και θα διαπιστώσετε το «μεγάλο» κέρδος αυτής της κίνησης από το Ελληνικό δημόσιο .

     Εμείς οι μικρούληδες καί το μάρμαρο θα πληρώσουμε και δεκάρα δεν θα δούμε .

Κάντε κλικ στον πίνακα για μεγιστοποίηση

Πηγή :http://techiechan.com/?p=1023

              ΕΡΕΥΝΑ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.

Σχολιάστε